Feest voor iedereen

 

Dit was het Programma Bredewegfestival
op zaterdag 27 april 2019

Podium Linnaeuskade
•          9.15 – 9.45 uur Wierings Trompetter Korps en The River Girls
Zij openen het Bredewegfestival feestelijk met jachthoorns, trompetten, tamboers, pauken en bekken. Lekker trompettenkorps met dansmariekes, net zoals vroeger.
•          10.00 – 11.00 uur Shot in the Dark
Filmmuziekorkest “Shot in the Dark” speelt bekende en onbekende parels uit honderd jaar filmmuziekgeschiedenis. Starring: Chaplin, Morricone, Rota, Mancini, Bernstein, Breuker…. Gegarandeerd een feest der herkenning!
•          11.15 – 11.45 uur Passarinho Sambakids
De kids van de Linnaeusschool uit Amsterdam Oost dansen de samba. De samba is
een van de meest bekende en populaire ritmes van elk Braziliaans carnaval. Om 12.00 uur vertrekken ze, samen met kinderen van de Kraal, vanaf de Linnaeuskade voor een feestelijke Vogeltrek optocht door de buurt.
•          12.00 – 13.00 uur Kids van Amsterdam Oost i.s.m. Ritmo Percussion
De Kids van Amsterdam Oost verrassen het publiek met hiphop en afrodans en de drummers van Ritmo Percussion zorgen voor swingende beats. Na afloop van beide dansoptredens is er voor de toeschouwers een dansworkshop. Zorg dat je erbij bent!
•          13.30 – 14.30 uur Biggles Bigband
Frisse arrangementen en de magische sound van het glorierijke swing-tijdperk: jazzklassiekers Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie en Duke Ellington. Voelbare swing, spontaniteit en energie van de muzikanten spat van het podium.
•          14.45 – 16.00 uur Lui Paard
Na het succes van vorig jaar is Lui Paard terug op het Bredewegfestival. Dit keer met saxofonist. Van het funky “Denk je nog wel eens aan me ’tot de soulballad ‘Oeh baby’. En van het vrolijke ‘Meisje met de blauwe jurk’ tot het zomerse ‘Zon in mijn kop’…
•          16.15 – 17.30 uur Los Lamalos
Spetterend koper, knorrende saxen en ratelende timbales. Weer of geen weer, als Orquesta Los Lamalos uitpakt schijnt de zon. Zwoele cha cha cha’s, opzwepende mambo’s en ontroerende bolero’s. Trek je dansschoenen maar aan!

Los Lamalos

Podium Boomtheater Bredeweg
•          10.15 – 10.55 uur Viviani Godoy
Viviani studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Ze bracht het album Coco del Mundo uit dat door recensenten vergeleken wordt met het repertoire van Zuco 103. Ze kreeg voor dit album een Edison in de categorie Wereldmuziek nationaal.
•          11.10 – 12.10 uur Toni Sprokk
Toni Sprokk is een jonge singer/songwriter met een oud hart.Hij wisselt Indie/Folk achtige songs af met oude blues, ruige jaren 60/70 rock ’n roll en gezellige meezingers. Schroom niet om luidkeels mee te zingen!
•          12.20 – 13.00 Viviani Godoy
Viviani studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Ze bracht het album Coco del Mundo uit dat door recensenten vergeleken wordt met het repertoire van Zuco 103. Ze kreeg voor dit album een Edison in de categorie Wereldmuziek nationaal.
•          13.15 – 14.00 Braziliaanse dansworkshop o.l.v. Juliana Braga
De Braziliaanse Juliana danst al haar hele leven. Zij geeft sinds 1990 workshops in Nederland. In 2007 opende zij haar dansschool Espaco Cultural in Amsterdam.
•          14.15 – 15.15 uur The Fine and Dandy
Puntgave sixties-popsound. De muziek van deze vier energieke Amsterdammers pakt je direct in en laat je niet meer los. Met nummers over melkpakken, echte mannen, lange vrouwen en natuurlijk de liefde!
•          15.30 – 16.30 uur Del Norte
Cumbia, son, musica mestiza, gemengd met Engels-en Franstalige nummers. Aanstekelijke muziek uit diverse windstreken. Noorderlingen met een wereldblik. Als er een lijn zit in dit repertoire: pasión!

Toni Sprokk

Podium Café 1900
•          10.00 – 10.45 uur Straatorkest Toos
Er staat een 15-mans orkest zomaar in de open lucht te spelen. Je blijft even staan, want het klinkt bijzonder, en leuk, en ook gewoon heel mooi. Het zonlicht spat van het koper en het plezier straalt van het orkest. En een half uur later sta je er nog, met een glimlach op je gezicht.
•          11.00 – 12.00 uur Weespertrekvaartmannen koor
Sinds 1993 zingt het Amsterdamse Weespertrekvaartmannen koor met hart en ziel over water, het zeemansleven en Amsterdam! Liederen van De Dijk, Jacques Brel, Ramses Shaffy, J.J. Slauerhoff etc.
•          12.15 – 13.15 uur Three Guys Named Joe
Een bas, een gitaar, een cajon en drie prachtige stemmen. En mooie nummers, muzikaliteit, talent, lol en liefde voor de muziek. Het resultaat is een aanstekelijke Americana- en Popmix van driestemmige magie die niemand onberoerd laat.

Three Guys Named Joe

•          13.30 – 14.30 uur Klezmagic
Klezmagic heeft er zin in het festivalseizoen te openen. De voetjes gaan van de vloer, want ze nemen ons met opzwepende muziek mee door alle Balkan landen. Van Klezmer hoppapa tot wilde Arabische en Balkan invloeden.
•          14.45 – 15.45 uur Las Chicas del Barrio
Lekker opzwepende Cubaanse muziek voor iedereen. Je hoeft geen salsa te kunnen dansen, maar stilstaan lukt niet! Heerlijke grooves begeleiden de prachtige zang.
•          16.00 – 17.00 uur Nuevo Sabor
De band wil haar naam (een nieuwe smaak) eer aan doen door steeds te vernieuwen. Dit jaar met kersverse eigen nummers, waarbij naast salsa de grenzen van het genre latin worden opgezocht met uitstapjes naar jazz & pop.
•          17.00 – 17.30 uur Dansworkshop La Esquina Cubana
Als danser bij verschillende professionele dansgezelschappen in Cuba ontwikkelde Ernesto Betancourt zich tot de technisch geschoolde danser die hij is. Zijn dansschool La Esquina Cubana staat dan ook bekend om technische- en kwalitatief sterke salsa lessen. Ervaar het zelf!
•          17.30 – 18.30 uur ¡Parece Picante!
Para Bailar! Net als vorige jaren weer genieten van heerlijke Cubaanse dansmuziek. Van zwoele son tot swingend modern met stevige blazers en een vrolijke zangsectie. Luidt het voorjaar in en dans mee!

Klezmagic

Linnaeuskade theaterkade
Van 10.00 tot 17.30 uur
•          Umtata
Een must see: percussiegroep in geweldige kostuums. Hun prachtige wagen staat dit jaar op de Linnaeuskade. Vanaf daar zal de groep verschillende malen door de straten van het festivalterrein trekken.
•          Theaterfiets: De Tijdmachine
De kracht van de voorstellingen van Dolf Moed komt voort uit de interactie tussen hem en zijn publiek. Dolf weet zijn kijkers mee te slepen in zijn fantastische verhaal van de Tijdmachine. Hij nodigt ze zelfs uit mee te spelen. Hierdoor krijgt ieder publiek zijn eigen unieke voorstelling.
•          Repair Kid
De leukste workshop die je ooit meegemaakt hebt voor alle kinderen van 2 tot 102 en ouder. Je ontdekt hoe je kapotte apparaten, die je ook zelf kan meebrengen, uit elkaar kunt halen om er vervolgens kunst van te maken.
•          Circus Zanzara
De hele familie doet mee aan een voorstelling waarin opa en oma met een komische act nog even hun beste beentje voorzetten, de dochter hoog in de lucht te vinden is en haar man en zoontje in de piste hun acrobatische toeren laten zien. En dat alles met een flinke portie humor. Komt dat zien!
•          Hans Zimmermann met de show ‘Siegen und Fliegen’
Een mega show in een te klein tentje. Het belooft hilarisch te worden en toch knus en gezellig. Het is ongelofelijk wat Hans in tien minuten weet neer te zetten en af te breken. Maar gelukkig heeft zijn trouwe assistente, Frau Zimmermann, de touwtjes strak in handen en weet de zaak te redden.
•          Stoomtreintje
Wereldberoemd op het Bredewegfestival!

Circus Zanzara

Rondlopend muziek en theater
•          De Mobiele eenheid: Doe het zelf DJ show
Draai je plaatje en kom op de foto als DJ. Op de unieke Spijkstaal UitklapStage mag je het publiek gek maken met een zelfgekozen single. Zwieren en zweten en uiteindelijk jouw eigen foto mee naar huis!
•          12:00 uur Passarinho optocht : De Vogeltrek
De komst van de lente wordt gevierd met een bruisende optocht van vogels! Percussiegroep Umtata wordt gevolgd door de kids van basisschool De Kraal in zelfgemaakte vogelkostuums en de Sambakids van de Linnaeusschool. De optocht wordt afgesloten met een kar met daarop een wel heel rare vogel.
•          Understebaove
Het Venloos Vastelaoves Ensemble speult rippertwaar wao de Jordaan , maar dan ouk gans beej verbleik.
•          Abacus met Wastelanders
Deze piraten van de toekomst leven van het afval van de ‘moderne beschaving’. Met hun bizarre voertuigen, geconstrueerd uit schroot, ‘zeilen’ zij door de straten op zoek naar alles wat van waarde is en wat wij zo achteloos weggooien Hun begrip van waarde is ruim, dus hou uw kinderen thuis en sluit deuren en ramen. De Wastelanders komen !
•          Steltentheater Close Act met Fenix
De Fenix vogel symboliseert onsterfelijkheid. Ze werd verzwolgen door de vlammen. Uit de as herrees een nieuwe Fenix. De herboren Fenix is half mens, half vogel. Zij haalt met haar snavel uit naar haar metgezellen. Maar met zijn allen kijken ze ook eensgezind de wereld in en staren naar het publiek. Ze spreiden hun vleugels om opnieuw de vlammen in te stappen.
•          11.30 – 12.15 uur Straatorkest Toos
Er staat een 15-mans orkest zomaar in de open lucht te spelen. Je blijft even staan, want het klinkt bijzonder, en leuk, en ook gewoon heel mooi. Het zonlicht spat van het koper en het plezier straalt van het orkest. En een half uur later sta je er nog, met een glimlach op je gezicht.

Bredeweg theaterstraat
Van 10.00 tot 17.30 uur
•          Poppenkast op de Dam
De bekendste poppenkast van Nederland. Op zijn vaste plekkie voor het Koninklijk Paleis op de Dam weet Jan Klaassen zich al 125 jaar uit lastige situaties te redden. Zal hem dat op de Bredeweg ook lukken? Eén ding is zeker, de kinderen zullen alles uit de kast moeten halen om hem te helpen!
•          Aap van Poot
In dit piepkleine poppentheater, dat is gehuisvest in een vijftig jaar oude elektrische driewieler,worden voorstellingen gespeeld. Je kunt komen kijken, maar ook zelf ook op het podium schitteren. Grijp je kans en kom in de kast!

               Aap van Poot

•          TG Dapper met KLOEK
KLOEK is een interactieve straattheatervoorstelling. Een kloeke, mobiele installatie die alleen met medewerking van dappere omstanders tot leven komt. Sterke handen van groot en klein trekken aan touwen om de ritme-instrumenten te laten klinken en de marionet te laten vliegen. Vrij als een vogel.
•          Airport Pisa
Vrij als een vogel zweef je rond AirportPisa. Beleef de exotische muziek van Paulinho Paes. Doe de AirControlChallenge. Koop je eigen vliegobject in de Inflight Tax Free Shop.
•          De Reizende Fabriek: Fiets je schilderij
Neem plaats op onze verffiets, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe zij zich mengen tot jouw unieke schilderij. Trap sneller, trap langzamer elke keer wordt het weer anders. En jouw kunstwerk.. mag natuurlijk mee naar huis.
•          De Spinnerij

Altijd al willen weten hoe je een draad spint op een spinnewiel? Kom kijken en proberen. Kinderen kunnen vilten drakenogen maken!
•         
Technika 10: krukasvogels maken
In deze techniekworkshop ga je boren, timmeren, (figuur)zagen, passen en meten. Je maakt je eigen krukasvogel en ontdekt je technische en creatieve talenten. En die vreemde vogel vliegt natuurlijk gewoon met je mee naar huis!
•          Helden Yoga
Vandaag kan je op het Bredewegfestival staan als een yogaboom, een yogadanser of springen als een yogakikker! Ook samen met je papa of mama. Kom je ook proberen?


•          Schaken
Simultaan schaken voor iedereen!
•          Menno de Zweefmolenaar
Lekker met bungelende voetjes draaien en zweven…

Fonteinplein
•          10.00 – 14.00 uur Circus Boost

Circuswerkplaats Boost geeft al 15 jaar lessen en workshops voor jong en oud in verschillende disciplines. Nieuwsgierig? Kom kijken bij ons circustentje of doe mee!
•          10.00 – 17.30 uur Geert Tiersma
Maak je eigen muziekinstrument. Samen met Geert gebruikt je hiervoor afgedankt speelgoed en ander afvalmateriaal.

 

 

Gemeente Amsterdam

      Amsterdams Fonds voor de Kunst

NUON Foundation


Prins Bernhard Cultuurfonds


VSBfonds

Fonds voor Oost

Scharrelslagerij Cees de Bouter


Intratuin

Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkset

 

Gemeente Amsterdam

      Amsterdams Fonds voor de Kunst

NUON Foundation


Prins Bernhard Cultuurfonds


VSBfonds

Fonds voor Oost

Scharrelslagerij Cees de Bouter


Intratuin

Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkset

 
      
    
  Sinds 1977
info@bredewegfestival.nl
© 2019 Stichting Bredewegfestival
Overname tekst, beeld en logo
alleen na toestemming

 
   
info@bredewegfestival.nl
© 2019 Stichting Bredewegfestival
Overname
alleen na toestemming